Young adult, Zelf lezen

De zusjes uit het Verzonken Moeras – Lucy Strange

Het gebeurde me weer: vanaf de eerste bladzijde word je het verhaal (en het moeras 😉) ingezogen en laat het je niet meer los. Dat is de kracht van de boeken van Lucy Strange – ze neemt je mee naar een onbekende wereld die ze in geuren en kleuren beschrijft en die helemaal niet lijkt op de onze, of toch wel?

Op de voorkant van het boek zien we drie zussen, maar het zijn er eigenlijk zes: zes zussen, een vader en een oma – ze wonen samen aan de rand van een moeras. Hun moeder is al overleden en liet hen de verhalen over het moeras na die ze zelf schreef in prachtig versierde boeken. Van de boeken mag hun vader niets weten, hij is enorm wreed en vreselijk kwaad op bijna al zijn dochters omdat ze letterlijk een vloek voor hem zijn. Aan sommige dochters heeft hij meer een hekel dan aan de andere, en verteller Willa krijgt het zwaar te verduren, net als de jongste Darcy.

De vloek schrijft voor wat er met elk van de zussen moet gebeuren. En als dat niet gebeurt, zal Darcy haar vader moeten begraven. Oudste dochter Grace moet gedwongen trouwen met een vreselijke man. De beschrijvingen van de vader zijn een gruwel om te lezen, hij is zo hard en kwaad en zelfs hun oma die aan hun kant staat kan er weinig tegen beginnen.

Op een dag loopt Grace weg van huis. Willa achtervolgt haar. Ze denkt dat Grace naar het Vollemaanscircus is gevlucht om danseres te worden. Een vreselijke tocht vol met magie en horrorachtige beelden, die je wel zult herkennen van de andere boeken van Lucy Strange, volgt. De dood vermijdt Strange ook niet. Hoe het afloopt verklap ik natuurlijk niet!

Complimenten voor de steengoede vertaling door Aleid van Eekelen-Benders. Zij slaagt erin om de prachtige beeldende taal van Strange ook in het Nederlands te vangen.

“Toen ik thuis wegreed, was de lucht nog inktzwart en de dageraad niet meer dan een grijze fluistering boven het moeras, maar nu komt de zon op. Het belooft een prachtige lenteochtend te worden met z’n primula-gele licht – het soort ochtend dat je vervult van vrolijkheid en je op je benen laat wankelen als een lammetje.”

Geschikt voor lezers vanaf 12 jaar!

Meer weten over Lucy Strange en haar andere boeken? Kijk op https://gottmerkinderboeken.nl/product/de-zusjes-uit-het-verzonken-moeras/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s