Prentenboeken

Aaron Terhaar tekenaar – Andrea Beaty & David Roberts

Van de makers van Ada Dapper, wetenschapper Rosa Rozeur, ingenieur: een nieuw prentenboek over talenten. Deze keer gaat het over Aaron. Hij is zo’n kind dat de hele dag verhalen aan het verzinnen is. Maar als hij op school komt, blijkt dat lezen heel erg moeilijk voor hem is. Hij is intens verdrietig dat het hem niet lukt om zijn eigen verhaal op te schrijven. Maar dan vindt hij een manier om zijn verhaal tóch te vertellen: met beeldentaal.

“De hal van de school is nu een tuintje dat groeit met jasmijn en met klaprozen en een klimroos die bloeit. (…) voor Aaron, voor de juf en de hele groep vier is het een plek van verlangen, een plek van belang: de getekende tuin aan het eind van de gang.

Aaron Terhaar is vernoemd naar Aaron Douglas, lezen we aan het eind van het boek: een Afrikaans-Amerikaans tekenaar, muurschilder en graficus.

Aaron in het boek vindt het moeilijk om te leren lezen. Hij heeft dyslexie. Dyslexie zegt niets over iemands intelligentie, creativiteit, vriendelijkheid, bereidheid om te werken, of over hoe geweldig iemand is. Daarom is dit boek in het font gedrukt dat speciaal is ontworpen voor mensen met dyslexie.

Wat een prachtig en inspirerend prentenboek. Net als de vorige delen zo origineel vormgegeven met wiskunde-papier op de achtergrond. Met een heerlijke juf en een fijne groep 4. Op zo’n school wil ieder kind wel zitten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s