Over mij

Ik werk als taaldocent op de pabo van NHL Stenden in Groningen. Ik ben een pabodocent met een missie. Ik vind het belangrijk om van de leerkrachten van de toekomst enthousiaste lezers én leesbevorderaars te maken. Dat doe ik door ze in aanraking te brengen met zoveel mogelijk goede kinderboeken voor alle leeftijden en in alle genres. Pabo-studenten vinden lezen niet altijd leuk. Maar als ze beginnen met een leuk en spannend voorleesboek, waarbij de kinderen aan hun lippen hangen, ontdekken ze dat boeken magisch kunnen zijn. Ze openen werelden, laten je wegdromen of nieuwe dingen leren. Voor ieder kind en voor iedere aanstaande leerkracht is er een boek. Je hoeft niet alles leuk te vinden wat Gouden Griffels wint of door iedereen wordt bejubeld. Zoek je eigen smaak en vertel de kinderen in je klas waarom je zo genoten hebt van het boek. Wedden dat de kinderen het ook willen lezen?

Ik lees zelf natuurlijk ook veel kinderboeken. Ik maak er vaak een blog en een insta-post over op mijn account @wijsmettaal. Leuk als je mij ook volgt! De interactie met mijn volgers vind ik erg leuk. Recenseren doe ik ook voor de Boekenkrant.

Ik vind het leuk om van gedachten te wisselen over leesbevordering en jeugdliteratuur. Heb je een vraag of voorstel voor me? Neem contact op.