Young adult, Zelf lezen

Jij, jij en jij – Per Nilsson (1998)

Een boek dat ik 20 jaar geleden voor het eerst las. En afgelopen week voor de tweede keer. Het heeft beide keren diepe indruk op me gemaakt. 20 jaar geleden omdat het verhaal me leerde dat ontmoetingen in het leven ertoe doen, dat iedere persoon die je ontmoet belangrijk voor je kan zijn. Nu ben ik 20 jaar verder. Ik heb veel meer mensen ontmoet, veel (werk)ervaring opgedaan, rustiger geworden. Maar nog steeds ben ik nieuwsgierig naar anderen, naar hoe wij met elkaar verbonden zijn, altijd wel via via een gemeenschappelijke kennis hebben.

Jij, jij en jij is een verhaal over drie mensen die in elkaars leven schuiven. Weergaloos goed geschreven. Young adult bestond 20 jaar geleden ook al. En Nilsson schreef nog meer parels voor jongeren die lekker lezen, boeiende personages hebben én je aan het denken zetten.

Jij, jij en jij is een verhaal over toeval en bestemming. Over liefde, opvoeding en ouderschap. Over gelukkig worden, zijn of blijven.

“‘Mag je gelukkig zijn? In deze wereld, in deze tijd? Met al het slechte dat er is, alle dreiging en onrechtvaardigheid. Alle strijd die gevoerd zou moeten worden. Mag je dan gelukkig zijn?’”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s