Voorleesboeken, Zelf lezen

Alles wat ik nog met Gizmo wil doen – De bucketlist van mijn hond – Ben Davis

Lukas en zijn hond Gizmo zijn onafscheidelijk. Maar Gizmo is ook al oud. Soms gaat het niet zo goed met hem. Daarom besluit hij een bucketlist te maken met dingen die hij in elk geval nog met Gizmo wil doen. Kamperen, een kalender maken en beroemd worden staan er bijvoorbeeld op. Maar hij wil ook naar Golden Beach, het strand waar iets vervelends gebeurd is, maar waar hij nieuwe herinneringen wil maken.

Gizmo is helaas Lukas’ enige vriend. In de brugklas laat zijn oudste vriend Max hem plotseling stikken. Max sluit zich aan bij een groepje pestkoppen die het op Lukas hebben voorzien. En dat is nog niet alles. Omdat Lukas’ ouders zijn gescheiden, voelt hij zich ook vaak alleen. Zijn vader en moeder maken alleen maar ruzie.

Maar dan ontmoet hij Liv, een grote hondenliefhebber die Lukas wil helpen met de bucketlist van Gizmo. En daar gaat ze heel ver in…

Dit is een hartverwarmend en spannend boek voor alle kinderen die van honden houden, maar ook kattenliefhebbers zoals ik zullen smullen van het verhaal. Er zitten veel thema’s in (de dood, pesten, echtscheiding, eenzaamheid en vriendschap) en toch is het verhaal niet te ‘vol’. Het klopt gewoon, en het leest als een trein. Subliem vertaald door Emiel de Wild (bekend van Broergeheim). Een heerlijk boek voor lezers vanaf 10 jaar. Ook heel geschikt om voor te lezen! En wat een mooie kaft, daar zullen veel kinderen vast voor vallen!

Bij dit boek heb ik lessuggesties gemaakt. Ze zijn te vinden bij Lesmateriaal. Doe er je voordeel mee: vrij te gebruiken in je (stage)klas!

Bedankt Leopold voor het recensie-exemplaar! Kijk op https://www.kinderboeken.nl/boek/alles-wat-ik-nog-met-gizmo-wil-doen/ voor meer info!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s