Voorleesboeken, Zelf lezen

Baas van de wereld – Pieter Koolwijk

Wat een heerlijk boek. Alle ingrediënten voor een spannend verhaal met een serieuze ondertoon.

Ivo en Mila ontmoeten een mysterieuze zwerver die zich ‘baas van de wereld’ noemt. Dat geloven ze natuurlijk niet! Maar de man beschikt wel over zeer bijzondere gaven: hij lijkt de toekomst te kunnen voorspellen en met een winkelwagentje door de lucht te kunnen vliegen.

Ivo en Mila zijn niet bang aangelegd en ze gaan met de man mee. Gaandeweg ontdekken ze dat hij een geheime missie heeft. De baas van de wereld is echter wel pessimistisch: het gaat niet goed met de wereld, er is plastic soep, mensen denken alleen maar aan zichzelf en voeren oorlog over een klein stukje land dat helemaal niet van hen is.

Ivo en Mila zien het allemaal niet zo negatief: ze willen dingen echt veranderen. Ze geloven erin dat je zelfs door iets kleins te doen, je al kunt helpen. Daarom heeft de baas hen opgezocht: hij heeft kinderen nodig om de wereld te redden.

Dit boek zit ingenieus in elkaar. De verhaallijnen van Mila en Ivo, een diefstal, de band met hun ouders (en de zoektocht van Mila naar haar echte moeder) lopen gelijk op met het verhaal van baas. Het leest als een trein! De prachtige fullcolour illustraties van Elly Hees maken het echt af. En dan de mooie schutbladen! Als je het boek uit hebt snap je wat de steentjes te maken hebben met het verhaal.

Een aanrader voor alle wereldverbeteraars vanaf ongeveer 9 jaar.

Meer weten over Pieter Koolwijk? Kijk op www.pieterkoolwijk.nl of luister de GVP over zijn laatste boek Gozert via deze link

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s