Zelf lezen

Wisselkinderen – Thijs Goverde

Een paar dagen zat ik in een andere wereld – in een andere tijd, met andere plaatsen en andere wezens. Waar ik aan het begin van het boek dacht een ridderverhaal te gaan lezen, gaandeweg werd het boek steeds ‘vreemder’ en magischer.

Met Wisselkinderen creëerde Thijs Goverde een heel bijzonder boek, dat mij deed denken aan De brief voor de koning, Koning van Katoren en – iets recenter – Lepelsnijder van Marjolijn Hof.

Ik heb genoten van het verhaal, en vooral van de grappige dialogen en gedetailleerde beschrijvingen. Soms erg lang, maar nooit saai. Goverde wil gewoon heel precies beschrijven hoe iets eruit ziet. En de boodschap van het boek? Dat zijn er meerdere: verloochen je afkomst niet, geloof in het goede, durf jezelf te zijn. De wereld waar een groep van 4 kinderen terecht komt, het dorp Wisseling, staat symbool voor verandering in de wereld.

Dat ik het boek (bijna 400 bladzijden) toch redelijk vlot uitlas, is voor mij bijzonder, want dit is niet zo mijn soort boek. Maar toch vond ik het interessant genoeg om door te lezen. Het is wel echt voor de gevorderde lezer – vanaf ongeveer 12 jaar zou ik zeggen – die van fantasy en ridderverhalen houdt. Hij of zij moet niet schrikken van lastige woorden en lange zinnen. Een mooie aanwinst in dit genre!

Boek bestellen? Ga naar https://www.kinderboeken.nl/boek/wisselkinderen/

Dank kinderboeken.nl voor het opsturen van het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s