Voorleesboeken, Zelf lezen

Het beest met de kracht van tien paarden – Lida Dijkstra & Djenné Fila

Wauw, wat een tof boek! Wat ben ik blij dat ik dit gekocht heb vorige week. Ik heb nu zin om alle Griekse mythen opnieuw te lezen, ik heb Imme Dros al ‘uit de kast getrokken’.

Tjonge, wat zijn die mythen toch eindeloos boeiend, complex en wat leren ze ons veel over de menselijke geest en onze gedragingen.

Dit is het verhaal van Theseus en de minotaurus, het beest met de kracht van tien paarden. Hij en 13 andere jongeren dalen af naar het labyrint waar de minotaurus is opgesloten. Waarom hij is opgesloten en waarom er 14 jongeren in het labyrint zijn, daar kom je achter in dit boek.

Lida Dijkstra schrijft eigentijds, maar is ook trouw aan ‘de klassieken’. Wel voegde ze wat nieuwe elementen toe, want de 13 jongeren worden niet beschreven in de officiële mythen. Maar ik ben blij met haar keuze! Hierdoor komt het verhaal dichtbij en kunnen jongeren zich identificeren met de personages.

De illustraties zijn wonderschoon. Prachtig zijn ze qua techniek en keuze van de onderwerpen. Ze passen geweldig bij het sfeerbeeld van het verhaal. Een onwaarschijnlijk mooie samenwerking tussen schrijver en kunstenaar.

Een aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar. Fijn om voor te lezen, want enorm spannend en ook nog grappig.

En: een leeslint. Ik ❤️ van leeslinten.

Dikke vette 10 en 5 🌟 dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s