Zelf lezen

Boerman – Dominique Biebau

Jonathan heeft een zwaar leven. Hij zit in de brugklas, zijn moeder is net overleden en hij wordt vreselijk gepest door Dylan, die hem zijn leven zuur maakt.

“Misschien had ik echt iets verkeerds gedaan. Ergens hoopte ik dat zelfs. Dan had Dylans getreiter een reden, en als iets een reden heeft, zo dacht ik, is er meestal ook een oplossing voor. Alleen kon ik zelfs als ik heel hard nadacht geen reden bedenken waarom Dylan me zo hard haatte.”

Die oplossing dient zich aan, maar het komt uit zeer onverwachte hoek. Jonathan gaat logeren bij zijn oma, want hij heeft zo’n opgezwollen buik dat hij even niet naar school kan. Oma en hij bedenken een oplossing voor zijn kwaal, en die blijkt behoorlijk effectief.

Boerman is een verrassend en absurdistisch verhaal. De thema’s verlies, pesten en armoede die in het verhaal voorkomen zijn best zwaar, maar de vertelstijl is lichtvoetig en grappig. Voor lezers vanaf 10 jaar ongeveer. Verschenen bij uitgeverij Vrijdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s