Geen categorie

Autumnville – Rick Meijer


Een literair én muzikaal project, dat trekt natuurlijk mijn aandacht. Maar nadat ik Autumnville gelezen heb en de bijbehorende muziek geluisterd heb, realiseer ik me dat ik in mijn bespreking er zo min mogelijk over wil vertellen. Omdat je het zelf moet ervaren!

Autumnville heeft zoveel sfeer en mysterie die voor iedereen weer anders zal worden beleefd. Mijn ervaring zal niet de jouwe zijn. Toch zal ik proberen om je nieuwsgierig te maken, zodat we, als je zover bent, er samen over kunnen praten.

Hugo, de hoofdpersoon in het boek, is een ongrijpbaar personage. Hij is enerzijds stil en rustig en anderzijds wild en impulsief. Hij denkt veel, maar wanneer hij fantaseert en wat echt is, daar kom je niet goed achter.

In het begin van het boek zijn er aanwijzingen dat er iets vreemds aan de hand is. Het is alsof je naar een film kijkt en op de achtergrond iets ziet gebeuren wat de hoofdpersoon mist. Een horloge dat kwijt is, pylonnen langs het meer, een meisje met een rode vlek in het gezicht.

De spanning wordt opgebouwd. En dan tuimel je in een paginalange fuik van gedachten. Een nachtmerrie, geen droom. Of toch? Hugo wil zo graag weten wie dat mysterieuze meisje is, van wie hij de stem hoorde in de boekhandel van zijn vader.

Komt hij daar achter? Of blijft alles in nevelen gehuld? Ik was in elk geval compleet in de war vlak voor het einde van het boek. Een heerlijk gevoel, want ik kan het boek dichtslaan. Maar wat als het boek nog niet klaar met jou is?

Ik laat het hierbij, ik raad je zó aan om Autumnville ook te gaan ervaren. Mét de prachtige muziek in je oortjes en zonder verwachtingen. Waarschuwing: door heftige gebeurtenissen is het boek echt pas geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 12, of wanneer jij denkt dat je kind er klaar voor is. Eerst zelf lezen als volwassene dus, en dat is geen straf! Heel veel plezier in Autumnville………..

Auteur: Rick Meijer

Cover en illustraties: Sophie Pluim

Verschenen bij Ploegsma uitgeverij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s