Young adult

Kilometers zonlicht – Marike Goslinga

Een heerlijk lezende young adult over jezelf zijn, verslaving, de wereldproblemen waar ook jongeren mee worstelen en het grote wonder dat toeval heet. Leonne en Peer ontmoeten elkaar aan het begin van hun Pieterpad-avontuur. Ze komen elkaar steeds weer tegen en het lijkt voorbestemd: wat kunnen zij van elkaar leren?

Peer en Leonne komen om en om aan het woord. Daardoor leer je hen beiden goed kennen. Dat is functioneel voor het verhaal, merk je gaandeweg. Op een gegeven moment duikt er nog een meisje op, Nicky, en ontspint zich een driehoeksrelatie. Peer doet zich steeds voor als iemand anders: waarom is dat?

Het Pieterpad kent iedereen. Toch is het leuk dat Marike Goslinga een kaartje met de route voorin het boek zette. Ver komen ze niet op de route, want het grootste deel van het verhaal speelt zich af in de stad Groningen. Voor mij als Groninger een feest der herkenning, vele plekken die ze beschreef herkende ik.

Erg sterk boek! Vanaf 12+ te lezen, goed voor brugklassers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s