poëzie

Ik denk dat ik ontvoerd ben – Pim Lammers

Wat een vrolijke en inspirerende poëziebundel! Pim Lammers, bekend van onder andere Het lammetje dat een varken is, schreef een heleboel gedichten over allerlei soorten mensen, emoties en relaties. Een inclusieve bundel dus, zoals dat tegenwoordig heet. Ik vind het vooral fijn dat ieder gedicht weer een andere ‘stem’ heeft: bijvoorbeeld een jongen die een beetje verliefd op zijn nichtje is, een oom heeft die in een rolstoel zit, een kind dat naar het naaktstrand gaat, een broer die op kamers is gaan wonen en gemist wordt…

Allemaal zo invoelbaar en tegelijk zo grappig! De tekeningen van Sarah van Dongen helpen daar ook goed bij. Op het schutblad raak ik al niet uitgekeken: zo tof hoe zij mensen en ‘relaties’ verbeeldt: een uitstekende keuze voor het thema van deze bundel.

Heerlijk om uit voor te lezen en om gesprekken over te voeren. Bijvoorbeeld over deze vragen: hoe vond jij het om nog een broertje of zusje te krijgen toen je al in de bovenbouw zat? Doen jullie thuis ook aan seksuele voorlichting? Zou je van ouders willen ruilen?

Zeer geslaagde en fijne bundel, om te koesteren! Vanaf 10 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s