Zelf lezen

Amari en het spel der magiërs – B.B. Alston

Amari, de grote heldin uit Amari en de nachtwachters, is terug! Het debuut van B.B. Alston werd juichend ontvangen: het won in 2021 de Barnes & Noble jeugdboekenprijs en dit jaar in Nederland een Bronzen Griffel!

In dit tweede deel, dat niet los gelezen kan worden van deel 1, gaat Amari aan de slag als Agent aan het bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Amari is een meisje van kleur dat opgroeit in een achterstandswijk met bijna alleen maar witte mensen om zich heen: dat maakt haar erg onzeker. Haar broer Quinten is plotseling verdwenen en natuurlijk maakt Amari zich heel erg zorgen om hem. Nooit had ze gedacht dat hij in een ‘andere wereld’ zou zijn, maar dat is precies waar ze terecht gaat komen… Eenmaal binnengetreden in het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken ontdekt ze dat ze een machtige magiër is en goed voor zichzelf op kan komen. Ze krijgt dus helaas wel veel te maken met racisme – niet op de manier die we in onze wereld kennen – maar toch herken je dezelfde patronen als in onze samenleving. Dat maakt het verhaal rijk en urgent. Maar lezers smullen natuurlijk vooral van de fantasy-wereld die Alston creëerde: een wereld vol met bekende en onbekende magische wezens.

In dit deel 2 leren we de vriendin van Amari, Elsie, beter kennen. Amari komt voor een groot dilemma te staan: wil zij de leider van het Genootschap der Magiërs worden, of laat ze deze taak aan een ander, die misschien geen goede bedoelingen heeft…?

Vergelijkingen met boeken als Harry Potter en Nevermoor worden vaak gemaakt, maar voor de liefhebbers van de verschillende series is er toch altijd genoeg verschil op te merken. Het is gewoon heerlijk om te verdwijnen in een andere wereld. Geschikt voor sterke lezers vanaf 10/11 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s