Informatief

Het te gekke geldboek – Arwen Kleyngeld

“Onze euro’s hebben waarde omdat banken en overheden zeggen dat het waarde heeft en wij dat geloven en vertrouwen. Dat vertrouwen is belangrijk, want als we dat niet hebben is het gewoon een waardeloos muntje.”

Onlangs verscheen bij Fontaine Het te gekke geldboek – ‘dit boek gaat over heeeeeel veeeeeel geld’. Dit informatieve boek gaat in essentie eigenlijk helemaal over vertrouwen en afspraken maken met elkaar. Geld en alles wat daarmee te maken heeft is onderdeel van onze cultuur. Geld is van ons allemaal en tegelijkertijd van niemand.

Arwen Kleyngeld (what’s in a name!) schrijft buitengewoon boeiend en helder over alle onderwerpen die met ons geld te maken hebben: belasting, lenen en rente, vreemde valuta, bitcoins, de beurs, de loterij winnen en nog veel meer. Maakt geld gelukkig? Na het lezen van dit boek kun je daar iets objectiever antwoord op geven.

En wat ziet het er fantastisch uit: het is zo geweldig geïllustreerd door Kariene Tekenmachine! De grappige stripjes en originele foto’s aan het begin van ieder hoofdstuk zijn niet kinderachtig en voegen echt iets toe aan de tekst.

Geschikt voor lezen of voorlezen vanaf 11 jaar ongeveer. Een mooie aanvulling naast de – wat mij betreft – klassieker De zweetvoetenman van Annet Huizing (hét boek over recht). Aanrader voor de week van het geld, een mooi project in de klas, close reading en natuurlijk rondom Prinsjesdag (lees dan vooral hoofdstuk 4).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s