Zelf lezen

Twitch – M.G. Leonard

Het nieuwe boek van de schrijver van de Keverjongen-serie begint direct met een spannende scène: een stelletje rotjongens willen een duif doodmaken, gewoon omdat ze dat grappig vinden. Twitch is een echte vogelliefhebber en steekt daar een stokje voor. De jongens pestten Twitch altijd al en ze beginnen te vechten met bloedige afloop. Twitch neemt de zielige duif mee naar huis waar hij beste vrienden met hem wordt.

Zo. De toon is gezet. Dit boek is voor kinderen die van dieren en van de natuur houden, maar ook van raadsels oplossen. Heb je gesmuld van de Keverjongen-boeken? Dan vind je dit boek vast ook geweldig. Na het lezen van Keverjongen houd je opeens van kevers en insecten en na Twitch ben jij een echte vogelaar!

Twitch zou willen dat hij vleugels had. Zijn bed lijkt al op een vogelnestje en zijn huis zit vol met vogels: duiven, kippen, een nestje zwaluwen. In het Avesbos, dichtbij zijn huis, heeft hij een geheime hut gemaakt. En als hij in die hut ligt, is hij getuige van een gesprek van de politie: in het bos verschuilt zich een voortvluchtige dief die een grote som geld probeert te verstoppen. Het hele bos wordt uitgekamd en hij is bang dat zijn hut ontdekt gaat worden.

Maar dan komt hij een van de pestkoppen, Jack, weer tegen. Door omstandigheden raken de twee bevriend. Twitch vindt het moeilijk om Jack te vertrouwen, maar hij vindt het ook heel fijn om zijn passie te delen met iemand.

Twitch ontmoet nog meer interessante figuren sinds de dief zich in zijn Avesbos ophoudt: een enthousiaste mede-vogelaar, twee kleine meisjes die geheimzinnig door het bos lopen én… de boef???

Het verhaal komt tot een hoogtepunt wanneer Twitch alle puzzelstukjes in elkaar ziet vallen. Hij wordt de held van het verhaal ondanks of eigenlijk juist dankzij zijn enorme vogelkennis.

Leonard schreef weer een razend spannend whodunit-verhaal. Ik werd er heel vrolijk van en kreeg er zin van in de lente en zomer. Onmogelijk om weg te leggen, ontroerend en grappig. Over vogels, vriendschap, ambitie, lef tonen, vertrouwen en jezelf mogen zijn. Voor lezers vanaf 9 jaar. Nu in de winkel! Of kijk op de website van uitgeverij Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s