Zelf lezen

Lennox en de gouden sikkel – Zindzi Zevenbergen, Brian Elstak & Hedy Tjin

Dit boek stond in de grote vriendelijke 100, de lijst met de 100 meest favoriete kinderboeken. En ik kende het nog helemaal niet, én het is dit jaar verschenen. Als het nu al in het favorietenlijstje staat op plaats 34, boven De gorgels (37) en Rupsje nooitgenoeg (47) dan móet het wel iets bijzonders zijn!

En dat is het zeker, ik las nog nooit een boek over een ‘onzichtbare ziekte’ en een onzichtbaar ziekenhuis. In een bijzonder formaat met knallende illustraties wordt het verhaal van Lennox verteld. De vader van Lennox heeft de sikkelcelziekte. Een vrij veel voorkomende ziekte waar toch weinig over bekend is. Voor Lennox is het ook erg mysterieus. En wat heeft het sieraad van zijn vader, een gouden ketting met een hanger in de vorm van een maan ermee te maken?

Erg goed en toegankelijk geschreven, schitterend geïllustreerd in een ‘stoere’ stijl. Geschikt voor lezers vanaf 8 jaar ongeveer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s