Zelf lezen

Knipoog – Rob Harrell

Een fijn boek met een knallende omslag voor de liefhebbers van Het leven van een loser, Max Modderman en Dagboek van een muts mét een serieuze ondertoon: hoofdpersoon Ross heeft oogkanker, krijgt zware behandelingen en worstelt met treiterijen in de klas.

Het begin van het boek is direct heftig: Ross krijgt een laserbehandeling in het ziekenhuis die doet denken aan een invasie van een buitenaards ruimteschip.

Daarna komt het verhaal op gang: Ross is ook gewoon een brugklasser die NORMAAL gevonden wil worden.

Er valt dus ook veel te lachen, helemaal omdat er grappige stripjes in staan die alles een beetje relativeren. Maar de boodschap: hoe ga je om met iemand in je omgeving die ernstig ziek is – blijft overeind.

Ik vind het goed en belangrijk dat dit soort boeken steeds meer verschijnt. Een tijdje terug las ik De jongen die iedereen laat lachen, over een stotterende jongen; dat boek lijkt hier wel wat op. Het leest lekker weg en is dus een aanrader voor kinderen die lezen niet perse leuk vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s