poëzie, Prentenboeken

Later wil ik klein worden – Job van Gelder

Tip voor de Kinderboekenweek! Wat een schitterend prentenboek vol met fantasierijke gedichten en paginagrote illustraties met grappige details.

De voorkant spreekt al gelijk tot de verbeelding: een jongetje in een maf voertuig! Een voorbode voor nog veel meer gekke apparaten waar het boek vol van staat. Job van Gelder schreef de gedichten én illustreerde ze en dat vind ik wel heel bijzonder: zulke fijne, echt op het kind toegespitste gedichten en ook nog zulke prachtige tekeningen kunnen maken, dat tref je niet vaak (ja, Joke van Leeuwen bijvoorbeeld, dat is ook nogal een favoriet van mij). Vaker zoeken schrijver en illustrator elkaar op en gaan ze met elkaar aan het werk of sluit de illustrator aan bij wat al geschreven is.

Hier dus niet! De gedichten en illustraties horen bij elkaar. Ze vertellen samen een verhaal. Een verhaal over een kind dat dingen wil uitvinden, ook al weet hij eigenlijk niet waar het voor is, of het kind dat liever onzichtbaar een boom is in een musical. Een kind met een hoofd vol ideeën dus, maar ook een kind dat zich juist graag terugtrekt.

Ik vind het wonderschoon gedaan. Echt een feest om dit boek te lezen en te bekijken. En natuurlijk heerlijk om een of meerdere gedichten tijdens Kinderboekenweek (en daarna) voor te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s