Young adult, Zelf lezen

Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar – Sue Townsend (vertaald door Sylvia Witteman)

Adrian Mole wil een intellectueel worden: hij wil het niveau van zijn ouders – die onvermijdelijk uit elkaar gaan als Adrian bijna 14 is – ontstijgen. Adrian leest de ‘klassiekers’ Pride and prejudice, Wachten op Godot en Animal farm. Ondertussen wordt hij hevig verliefd, heeft hij zijn eerste natte droom en sluit hij vriendschap met een oude man. Dit alles schrijft hij met een ernst die enorm lachwekkend is: pubers nemen zichzelf ook zó serieus.

Fijn, hoeveel tijd je vroeger over had omdat er geen Netflix, YouTube of Fortnite was. Jongeren moesten wel echt meer zelf invulling aan hun leven geven met vrijwilligerswerk, schoolkrantjes maken en gedichten schrijven. Geldproblemen zoals de vader van Adrian ze heeft, zijn van alle tijden. Maar een bank die twee dagen niet open is en dan geen boodschappen kunnen doen: dat kunnen we ons echt niet meer voorstellen. En stencils! Wie weet nog wat stencils zijn?! En wat te denken van het telegram???

Heerlijk flauwe grappen

Wat fantastisch om dit boek weer te mogen lezen in een heerlijke nieuwe vertaling mét jaren ‘80 woordenlijst. Zo leer je ook nog eens wat over onze geschiedenis. Aanrader voor alle pubers. Ik laat het boek gewoon tussen alle rotzooi in de kamer van mijn puberdochter (14 1/2) slingeren: kijken wat er gebeurt.

Dank @kinderboeken.nl voor het recensie-exemplaar!

Meer info? Kijk op https://www.kinderboeken.nl/boek/het-geheime-dagboek-van-adrian-mole-13-3-4-jaar/

Een gedachte over “Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar – Sue Townsend (vertaald door Sylvia Witteman)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s