Prentenboeken

Project Barnabus – The Fan Brothers

Door Boekwijzer ken ik The Fan Brothers: ze maken schitterende prentenboeken waarvan Oceaan en hemel op mij het meeste indruk maakte. Zo’n ontroerend eerbetoon aan de dood en rouwverwerking.

Ook het nieuwste boek van The Fan Brothers werd door Boekwijzer getipt: Project Barnabus. En wat een boek is dit! Op de donkere voorkant zie je een klein olifantachtig wezentje onder een stolp. Je hebt nog geen idee wat je te wachten staat. Dan bekijk je de kleurige schutbladen met documentmappen en nog meer vreemde wezentjes. En dan begint het verhaal.

Barnabus is een mislukt knuffelvriendje. In een winkel in de stad kun je vriendjes kopen die genetisch gemanipuleerd zijn. Maar Barnabus is niet perfect gelukt: zijn ogen zijn te klein en hij is niet pluizig genoeg. Hij komt niet in de winkel, hij komt onder een glazen stolp met een stempel “mislukt” erop. Om hem heen staan nog meer mislukte vriendjes. Met iedereen is wel wat mis. Maar ze willen de wereld ook zien. Het leven onder de stolp is saai en uitzichtloos.

Zal het ze lukken om de wijde wereld in te trekken?

Dit boek schreeuwt om prachtige gesprekken in de klas over mislukte projecten. Wanneer is iets mislukt? Bestaat ‘perfect’ eigenlijk wel? Waarom mag je niet meedoen in de maatschappij als je niet helemaal goed gelukt bent?

Geweldig, fantastisch. Een geschenk dit boek. Om steeds weer opnieuw door te bladeren. Met weergaloze tekeningen, in sobere kleuren maar zo boeiend, je blijft kijken naar de details.

Aanrader, vanaf 5 jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s