Prentenboeken

Help! Een verrassing! – Miriam Bos

Echte vrienden kennen jou echt. Die houd je niet voor de gek. Ook al zeg je stoer bij iets wat je eigenlijk niet wilt: ‘oh, dat doe ik zó hoor’ – ze weten toch al dat het niet bij je past. Ik heb ook zulke vrienden. Ze zeggen ook vaak: ‘maar Maaike, daar hou jij toch helemaal niet van?’ Die vrienden zijn goud waard.

Het kinderboekendebuut van kunstenares en illustrator Miriam Bos heet ‘Help! Een verrassing!’ en gaat natuurlijk over een verrassing. Maar eigenlijk gaat het over vriendschap. Over wie je echte vrienden zijn.

August en Suus zijn dikke vrienden. Suus heeft een verrassing voor August, maar August houdt helemaal niet van de onzekerheid en spanning die bij een verrassing hoort. Suus is zo wild en roekeloos, die zal wel iets heel geks geregeld hebben.

Maar: natuurlijk niet! Want: ‘daar hou jij toch helemaal niet van?’ Zegt Suus. De mooiste zin uit het boek. Het komt helemaal goed en ze hebben de fijnste dag ooit. ‘Weet je wat?’ zegt Suus, ‘Morgen gaan we weer wat doen. Maar wat, dat is nog een verrassing.’

Een simpel en doeltreffend verhaal verpakt in een fantastisch mooi geïllustreerd prentenboek mét stofomslag. Elke spread is een feest om naar te kijken, met leuke details en grapjes. Om voor te lezen en samen te bekijken vanaf 4 jaar. Verschenen bij uitgeverij Lemniscaat. Meer info? Kijk hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s