Young adult

Optimisme is dodelijk – Susin Nielsen

Schitterend verhaal over dood, schuld, rouw, vriendschap én optimisme. Met de kenmerkende personages van Susin Nielsen waar je van gaat houden.

Hoofdpersoon Petula (16) voelt zich vreselijk schuldig over de dood van haar kleine zusje. Vanaf het moment dat zij door een noodlottig ongeluk overleed, veranderde haar leven van onbezorgd naar zeer pessimistisch: ze durft niet meer te fietsen, langs bouwplaatsen te lopen of het openbaar vervoer te nemen. Overal schuilt gevaar. Mensen die gewoon alles maar doen in het leven zijn onnadenkend, optimisme is dom. Petula is vanwege deze ‘stoornis’ helemaal alleen: vrienden maken lukt haar niet meer. Haar beste vriendin is van haar afgedreven.

Dan ontmoet ze nieuwe mensen in een therapieclubje: met iedereen is wel wat aan de hand. Ze krijgt waardevolle inzichten in zichzelf én in anderen. En bij één jongen komt ze wel heel dichtbij…

Waardevolle young adult over wat schuldgevoel met je kan doen, hoe je kunt omgaan met angst en onzekerheid. Het is een troostend boek. Knap, hoe Susin Nielsen elke keer weer ontroert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s