Young adult

Schuld & Vlinders – Simone van der Vlugt

Een heruitgave van twee boeken in één band: Schuld verscheen in 2007 en Vlinders in 2008, en beide boeken hebben nog niks aan zeggingskracht verloren: mooi dat ze nu gebundeld zijn in een lekkere dikke uitgave. Om lekker te lezen in de kerstvakantie!

Schuld & Vlinders gaat over Zoë, een meisje van 13 jaar dat paranormale gaven bezit. Die helpen haar regelmatig, omdat ze soms voelt dat ze iets niet of juist wél moet doen. Maar vaak zit het haar ook in de weg, omdat ze bij anderen nare beelden doorkrijgt en hen daarvoor wil waarschuwen. Dat waarschuwen kan nare gevolgen hebben, zoals bij haar vriendin Evi, die door een noodlottig ongeluk om het leven komt.

Zoë wordt verteerd door schuld en dat verdriet is intens voelbaar in dit boek. Het komt echt dichtbij en je leeft erg met haar mee.

In het vervolgdeel Vlinders krijgen haar paranormale gaven een positieve draai, doordat Zoë betrokken raakt bij het oplossen van een misdrijf. Kan zij die zware taak wel aan?

In de twee boeken komen thema’s als schuld, verantwoordelijkheid, eerlijkheid, vriendschap, rouw en echtscheiding aan bod. Op een fijne manier behandelt Van der Vlugt deze thema’s, soms een beetje erg dik erbovenop, maar het maakt het tot een heerlijke leeservaring.

Dit zijn boeken geschikt voor lezers vanaf 12 jaar. Een sterke lezer in groep 8 vindt het misschien ook al interessant, maar het is wel echt een young adult.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s