Zelf lezen

Drakenstorm: de drakenleerling – Alastair Chisholm

Draken: ze spreken tot de verbeelding, net als eenhoorns en zeemeerminnen. In veel kinderboeken komen magische figuren voor, maar het ene boek is wel echt beter geschreven dan het andere. Het boek dat ik deze week las, Drakenstorm, vind ik erg sterk in zijn soort, omdat het een spannend en rond verhaal is met een goed plot en interessante karakters.

Een echte aanrader voor lezers vanaf een jaar of 8, die zelfstandig een spannend verhaal willen kunnen lezen. Er zullen vast nog meer delen volgen en serie-lezen werkt enorm motiverend!

De serie Drakenstorm is onlangs vertaald door de vertaler van onder andere de bekende fantasyserie De grijze jager. We zijn in de wereld Draconis, waar lang geleden draken leefden. Toen brak plots de Drakenstorm uit en verdwenen alle draken in hun eigen drakenwereld. Dit eerste deel gaat over Tomás, de zoon van de smid (hij maakt zwaarden die draken kunnen doden), die geselecteerd wordt om iets bijzonders te doen: werken voor de koning.

Aangekomen bij zijn nieuwe woonplek blijkt dat het om iets heel anders ging: de man die zwaarden bij zijn vader kocht, zag dat Tomás iets in de vlammen kon zien: een draak. Tomás is een Drakenziener! Hij leert om zijn draak, IJzerschild, op te roepen en realiseert zich dat zij deel van hem is.

“Tom keek op naar IJzerschild, de draak op haar beurt keek hem diep in de ogen. Op datzelfde moment realiseerde hij zich… dat hij haar ook kon voelen. Ze was als een deel van hemzelf, diep in zijn hart, dat hij nog niet eerder had opgemerkt, maar dat er altijd geweest leek te zijn. Het voelde goed en vertrouwd.”

Tomás wordt op een gegeven moment voor een onmogelijk dilemma gesteld: kiezen voor zijn draak of zijn ouders. Hij besluit terug te gaan naar huis, waar zich een vreselijk drama afspeelt: een brand in de smidse van zijn ouders. IJzerschild verschijnt vervolgens precies op het goede moment…

Op https://www.kinderboeken.nl/karakter/drakenstorm/ vind je meer info over het boek, de mooie illustraties en een quiz. Ik ontving van Leopold een recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s