Zelf lezen

De sterrensteen – het boek der veranderingen door Kelly van Kempen

Het debuut van Kelly van Kempen is een spannende zoektocht van twee vrienden in een mysterieuze wereld waarvan je móet weten hoe het afloopt!

Kelly van Kempen koos voor een interessante setting, namelijk een gezin met ‘zweverige’ ouders die hun eigen medicinale thee maken, aura’s lezen en waarzeggen. Ze hebben hun eigen praktijk, de Sterrensteen. Elfie is hun enige dochter en ze zet zich enorm af tegen haar ouders. Ze is wat op zichzelf, wil journalist worden en heeft niks met het paranormale wereldje. Maar doordat ze op een dag een vreemd boek in handen krijgt, het Boek der veranderingen, wordt alles anders.

Haar nieuwe buurjongen, Mats, waar ze in eerste instantie niets van wilde weten, wordt haar partner in de zoektocht naar de eigenaar en het echte verhaal achter het boek. Het blijkt nog een hele puzzel! Verschillende personages dienen zich aan: je moet als lezer goed opletten om het te kunnen volgen. Maar dat maakt het juist enorm interessant: je gaat meeleven met Elfie en Mats en je wilt dat ze het oplossen! Helaas – of gelukkig – staat aan het eind van het boek: “lees verder in De sterrensteen – Het feest van de wolfmaan”, waarvan het eerste hoofdstuk ook nog opgenomen is. Zo word je echt nieuwsgierig gemaakt!

Het is een feest om dit boek te lezen. Ik denk dat lezers vanaf 8/9 jaar hiervan zullen smullen. Elfie is een stoer en nieuwsgierig meisje waar veel kinderen zich mee kunnen identificeren. De ‘zweverige’ ouders zijn lekker karikaturaal neergezet, zonder er neerbuigend over te doen, maar met een gezonde dosis humor. Kinderen zetten zich nou eenmaal af tegen hun ouders. Achterin het boek is informatie te vinden over sterrenbeelden: Elfie heeft van de zoektocht namelijk ook wel wat geleerd!

Tot slot de vormgeving: het is weer een kunstwerk wat Billy Bones hier opleverde. De illustraties van Flavia Sorrentino passen perfect bij het verhaal. Niet alleen de cover, maar vooral ook de schutbladen zijn beeldschoon. Je blijft ernaar kijken.

Kortom: een mooi debuut, veelbelovend en lekker lezen voor de middenbouw. Dank Billy Bones voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s