Zelf lezen

De onbekende – Danny de Vos

Denk jij dat je alles weet over je familie? Deze prikkelende ondertitel is goed gekozen, want hierdoor word je heel nieuwsgierig naar dit boek. De mysterieuze cover doet de rest: waar gaat dit over?

Danny de Vos is voor mij ook een onbekende (auteur), maar vanaf nu houd ik hem in de gaten: wat een heerlijk boek schreef hij. Spannend en met een mooie en interessante boodschap.

Ella is een doodgewoon meisje van 12 jaar. Het enige abnormale is dat ze van haar twee opa’s en oma’s maar de helft kent. De vader van haar vader is overleden en zijn vrouw heeft ze maar een paar keer gezien. Toch stuurt deze oma haar plotseling een kaart: of ze op bezoek wil komen. Haar ouders vinden het geen goed idee. Oma Astrid blijft echter aandringen. En in de zomer is het dan eindelijk zover: ze mag alleen logeren.

Ella heeft er niet veel zin in, maar vindt het tegelijkertijd wel spannend. En spannend wordt het. Er hangt een mysterieuze sfeer op het enorme landgoed waar haar oma woont. En gaandeweg wordt ze meegenomen in geheimen van haar familie.

Het is heerlijk geschreven met veel vaart, maar ook niet kinderachtig: het zou ook een boek voor volwassenen kunnen zijn. Ella leert vooral zichzelf goed kennen. En ze leert een belangrijke levensles: alle keuzes die je maakt hebben gevolgen.

“Ik heb mijn oma nauwelijks gekend, maar toch heeft ze me veel geleerd. Bijvoorbeeld: als je iemand echt wil leren kennen, let dan op waar hij of zij voor kiest. En dat je altijd minstens één droom moet hebben. En dat je eigen leven een stukje is van een héél uitgebreid verhaal met een heleboel personages.”

Ella is een stoer en zelfbewust meisje en ze leeft helemaal in de tijd van nu, met TikTok, YouTube en WhatsApp. Ze wordt geconfronteerd met een verleden en schrikt er niet voor terug om actie te ondernemen. De ideale ingrediënten voor een spannend verhaal.

Ik ben enthousiast: dit boek is geschikt voor lezers vanaf 12 jaar die serieus genomen willen worden.

Bedankt kinderboeken.nl voor het recensie-exemplaar!

Meer info op https://www.kinderboeken.nl/boek/de-onbekende/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s