Zelf lezen

Avonturenverhalen voor kinderen

Wat hebben deze drie boeken met elkaar te maken? Nou, ten eerste inspireren ze mij stuk voor stuk om zelf avonturenverhalen te schrijven. Ze zijn alledrie weergaloos goed geschreven. En ze spelen zich af in een onbekende, rauwe, grotemensenwereld waar kinderen eigenlijk helemaal niet ‘horen’. En dat conflict is natuurlijk geweldig.

Veel kinderen dromen er vast van om eens op expeditie te gaan, avonturen te beleven. In De ontdekkingsreiziger van Katherine Rundell gebeurt het door een noodlottig ongeluk. Vier kinderen overleven een vliegtuigcrash en komen terecht in de Amazone. Ze moeten zien te overleven en dat is behoorlijk lastig! Ze komen een man tegen die niet erg vriendelijk is. Maar hij helpt de kinderen uiteindelijk toch. Waarmee, dat verklap ik natuurlijk niet.

Ik wil graag meer boeken van Rundell lezen, want ze schrijft zó goed! Gelukkig kan ik nog beginnen aan Feo en de wolven en verschijnt binnenkort haar nieuwste boek Sophie op de daken. De illustraties in De ontdekkingsreiziger (van Hannah Horn) zijn trouwens ook prachtig: elk nieuw hoofdstuk wordt ‘omlijst’ met mooie bijpassende tekeningen.

In Overleven in de wildernis moet de jongen Brian die ook is neergestort met een vliegtuig, het in zijn eentje weten te redden. Je leest het ademloos: kan hij vuur maken, hoe komt hij aan eten? Mijn zoon zei na afloop dat hij echt veel geleerd had van het boek. We hebben er samen van genoten!

In Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn gaan vier kinderen op reis om een kapot horloge terug te brengen naar een postorderbedrijf. Het speelt zich af in het Amerika van 100 jaar geleden, een heel andere tijd kan ik je vertellen.

Wil jij ook even verdwijnen in een andere wereld? Lees deze boeken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s