Prentenboeken

Heel Keverburg kookt – Bibi Dumon Tak & Geertje Aalders

Niet Heel Holland bakt maar Heel Keverburg kookt! De jaarlijkse kookwedstrijd van Keverburg is een spannend evenement. Nou ja, spannend… wie de winnaar wordt, staat eigenlijk al vast. Niet gek voor insecten die hun reputatie van zoetekauwen hoog moeten houden: de vlinders, de bijen en de wespen. Maar wie nummer 4 wordt, dat is elk jaar anders. De mestkevers doen dit jaar niet mee, ze winnen toch nooit. Want niemand houdt van poep, behalve zij natuurlijk. De oudste en meest wijze mestkever vindt dat ze wel mee moeten doen en daarom melden ze zich op het laatste moment toch nog aan. Hun inzending is spectaculair, alle insecten zijn onder de indruk. Veroveren zij dan nu de vierde plaats?

Het verhaal dat Bibi Dumon Tak schreef over insecten die meedoen aan een kookwedstrijd is al spectaculair te noemen. Maar de knipkunst van Geertje Aalders maakt het echt tot een waanzinnig prentenboek! De voorkant maakt dat je al gaat kwijlen: zoveel kleur, zoveel details. En je wordt niet teleurgesteld. Op elke pagina is zo ontzettend veel te zien. Ik zat met mijn oog dicht op elk insect, bloem of grassprietje om te bekijken hoe Geertje Aalders dat toch doet. De glasachtige vleugels van een libel, de gedetailleerde poten van de mestkever en de schitterende passiebloem: alles is met zoveel zorg geknipt en gesneden. Je raakt zelfs een beetje afgeleid van het verhaal door al die mooie details. Maar toch is het een fantastisch geheel, heerlijk om voor te lezen en keer op keer te bekijken.

Leuk om met kinderen hun eigen insect te maken en het favoriete gerecht van het insect bedenken natuurlijk! Een mooie combi-les bevo en natuuronderwijs.

Verschenen bij Gottmer uitgevers. Koop het boek hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s