poëzie

Een wonderprachtig dier – uitgeverij Ploegsma

Met illustraties van Britta Teckentrup

Na het succes van het bijzondere gedichtenboek Ik wou dat ik een vogel was, is er nu Een wonderprachtig dier: een dierengedicht voor elke dag. Net als het vorige boek bijna zo groot en zwaar als een stoeptegel en een fantastisch cadeau voor kinderen én grote mensen.

Zo’n boek hoort niet in de kast te staan, maar op een prominente plek in de vensterbank, in de klas of in de studeerkamer. Ik zette hem in een houten kookboekstandaard (nog te koop bij Dille & Kamille). Het is zó leuk om elke dag (of soms om de drie/vier dagen) een bladzijde om te slaan.

Elke dag een gedicht over een dier, van niet de minste schrijvers: Hans Warren, Leendert Witvliet, Paul van Ostaijen, Corien Oranje, Harrie Geelen en ga zo maar door. Maar een aantal namen doen geen belletje rinkelen: het zijn (nog) onbekende schrijvers die een gedichtenwedstrijd wonnen en daarmee een plekje in dit boek. Wat een eer!

De illustraties van Britta Teckentrup zijn fantastisch: elke pagina is weer helemaal anders, verrassend, sfeervol, met prachtige sjablonen die het wezen van het dier goed vangen.

Tot slot: Ploegsma is een samenwerking aangegaan met Wereld Natuur Fonds: met de aanschaf van dit boek steun je het WNF.

Een cadeau voor het hele gezin of voor je klas: hier vind je meer info en ook lessuggesties bij het boek. Hiermee geef je voor elke dag van het jaar een cadeautje, fijner kan toch niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s