poëzie

Heel de wereld wordt wakker

Samengesteld door Jaap Robben, illustraties Sebastiaan Van Doninck | Uitgeverij Gottmer

Een boek dat hoog op mijn verlanglijstje stond: al een tijdje. En toen was ik jarig en kreeg ik het: ik ben zo blij! Het is een waar geschenk, voor een hele generatie. In 1991 verscheen Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is, en dit boek gold voor mij altijd als een overzicht van de mooiste kinderpoëzie. Maar sinds 1991 is er natuurlijk heel veel moois bijgekomen. Jaap Robben nam zelfs heel recente gedichten op, zoals van Pim Lammers en Edward van de Vendel.

De illustraties van Sebastiaan Van Doninck vind ik prachtig. Ze hebben steeds op een spread een link met de twee gedichten op de twee bladzijden. De bladspiegel is rustiger dan in Als je goed om je heen kijkt… waarin meerdere gedichten soms wat chaotisch op een bladzijde staan.

En dan ga je beginnen. Ik begon zomaar middenin met wat gedichten. Maar ik kon niet meer stoppen. Waar in Als je goed om je heen kijkt… steeds thema’s (school, dieren enz.) zijn gekozen, plaatste Jaap Robben ook niet zomaar gedichten bij of na elkaar. Ze lijken elkaar aan te vullen, te versterken. Soms is het ene gedicht een soort antwoord op het andere. Prachtig gedaan!

Dit boek wil jij ook, echt!!!! Voor jezelf, je klas of je kind(eren). Doe het jezelf cadeau of zet het op je verlanglijstje. En dan maar hopen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s